Boléro keert terug naar Vorst Nationaal

Tomas DigneffeBallet, Boléro, Nieuws

Boléro

Maurice Béjart wordt geëerd met imposante jubileumproductie

Music Hall, Béjart Ballet Lausanne en La Passione keren terug naar Vorst Nationaal.


18, 19 en 20 mei 2018 – Vorst Nationaal

Na het enorme succes met uitverkochte voorstellingen van de ‘IXde Symfonie’ in Vorst Nationaal in januari 2017, slaan Béjart Ballet Lausanne en Music Hall opnieuw de handen in elkaar, en keren op 18, 19 en 20 mei terug naar Vorst Nationaal met de imposante jubileumproductie ‘t M et variations… – Boléro. Tijdens het jaar 2017, dat getekend werd door het overlijden van Maurice Béjart 10 jaar eerder en het 30-jarig bestaan van Béjart Ballet Lausanne, bracht het gezelschap de bekendste choreografieën van Béjart en ‘t M et variations…, een ballet speciaal samengesteld ter gelegenheid van deze verjaardagen, door artistiek directeur Gil Roman. Béjart Ballet Lausanne zal in Vorst Nationaal niet enkel deze laatste creatie brengen, maar als absolute apotheose ook de ‘Boléro’ van Ravel, in de originele choreografie van “hun” Maurice, ondersteund door 20 lokale dansers en het Belgische symfonisch orkest La Passione o.l.v. dirigent Paul Dinneweth. Een speciaal evenement, dat exclusief aan het Brusselse publiek wordt voorgesteld, zal het programma nog extra kleur geven. Met dit niet te missen Béjart-totaalspektakel, brengen Béjart Ballet Lausanne en Music Hall een ultiem eerbetoon aan Maurice Béjart. ‘t ‘M et variations… –  Boléro’ op 18, 19 en 20 mei 2018 in Vorst Nationaal.

Ik wil deze jubileumproductie meemaken!

BOEK HIER

Eerste deel:

‘t M et variations…

Gil Roman presenteert zijn laatste creatie t ‘M et variations…voor het eerst in Brussel, een ballet waarin elke stap een woord is gericht aan zijn creatieve vader Maurice.

Bladzijde na bladzijde, in de vorm van een dagboek, stelt de choreograaf een reeks variaties voor op het thema van de liefde en de innerlijke noodzaak van de dans.

Vijftig minuten – zolang duurt het lezen van deze roman – van pure dans, van confrontaties van mensen die elkaar ontmoeten, van vriendschap en liefde, met maar soms ook tegen allen. Het leven, altijd. Een andere handeling, een andere visie, een andere ademhaling, t ‘M et variations…, een radicaal fascinerende choreografie, de kroniek van een feestdag vol kleuren en arabesken.


“t ‘M et variations… is de erfenis van Maurice zoals ik die zie, en zoals die verder leeft dankzij dit levende organisme van een compagnie”Gil Roman

Tweede deel:

Speciaal Evenement
Boléro

In het tweede deel bieden Gil Roman en zijn Béjart Ballet Lausanne een speciaal evenement aan, exclusief samengesteld voor het Brusselse publiek. Als absolute apotheose volgt dan de Boléro van Ravel, in de originele, mythische choreografie die Maurice Béjart in 1961 in Brussel creëerde.

De centrale rol – de Melody – wordt soms toevertrouwd aan een danseres, dan weer aan een danser. Het Ritme wordt uitgevoerd door een groep dansers van de compagnie met, in Brussel, de medewerking van plaatselijke dansers/figuranten. De partituur zal live worden uitgevoerd door het Belgische symfonisch orkest La Passione, onder leiding van Paul Dinneweth.

Lees hier meer over dit jubileumspektakel!

Deel met je vrienden