A Night at the Opera!

Een aaneenschakeling van hoogtepunten uit de periode van de Italiaanse Opera

Goed nieuws voor alle opera-liefhebbers, want met A Night at the Opera heeft Music Hall een programma samengesteld waarbij de beste en bekendste opera-aria’s, koren, ensembles en muzikale intermezzi aan bod komen. Het is een scenische voorstelling waarbij de solisten in passende kostuums en geprojecteerde decors de mooiste fragmenten uit de opera geschiedenis ten tonele brengen onder begeleiding van een koor en symfonisch orkest.

Music Hall doet hiervoor beroep op diverse creatives, koorleden, musici en solisten uit hét land van herkomst van de opera; Italië.

Programma

A Night at the Opera wordt een aaneenschakeling van hoogtepunten uit de periode van de Italiaanse Opera, van het begin van de 19de eeuw tot het begin van de 20ste eeuw. Van Rossini – via Donizetti en Verdi – tot Puccini zijn alle grote namen verzameld. De vier titanen van de Italiaanse opera. Van Rossini’s belcanto en Donizetti’s romantische Lucia di Lammermoor tot de grote historische taferelen en de meer burgerlijke, realistische drama’s (Verdi’s Nabucco en La Traviata) en Puccini zijn ultieme opera Turandot.

 

Voor Music Hall zullen Jean-Francois D’hondt en Brigitte Derks instaan voor respectievelijk de dramaturgie en de regie. De finale samenstelling van het programma ligt bij de producent Geert Allaert.


“Een aaneenschakeling van hoogtepunten uit de periode van de Italiaanse Opera”

Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER