Beethoven_Logo_800x263
za.
19 mrt '22
zo.
20 mrt '22

Beethoven & Malandain: La Pastorale

za.
19 mrt '22
zo.
20 mrt '22
Tickets binnenkort beschikbaar.

Stap binnen in een wereld van virtuoze sierlijkheid en pure kracht. Op 19 en 20 maart 2022 brengt Music Hall Classics het neoklassieke ballet La Pastorale naar Stadsschouwburg Antwerpen. La Pastorale is een unieke creatie naar aanleiding van de 250e verjaardag van Ludwig van Beethoven (1770 – 1827).
Malandain Ballet Biarritz, het internationaal gerenommeerde gezelschap van topchoreograaf Thierry Malandain, keert hiermee voor een 3e keer terug naar Antwerpen na het grote succes van Marie-Antoinette en Beauty and the Beast.

Deze balletparel wil ik zien!

Het verhaal van

Beethoven & Malandain: La Pastorale

Zijn exacte geboortedatum is een mysterie, maar zijn naam is geen enkel modern wezen onbekend. Duits componist Ludwig van Beethoven was een wonderkind, net als zijn idool, Wolfgang Amadeus Mozart.
Tijdens zijn leven werd Beethoven gezien als een voortzetter van muzikale tradities maar ook als het symbool van een constant vernieuwende moderniteit.

Vandaag geldt hij nog steeds als één van de allergrootste iconen uit de klassieke muziek, met zijn weelderige grijze haren, maar dat uiteindelijk zijn gehoor verloor. Voer genoeg voor de Franse meesterchoreogaaf Thierry Malandain, auteur van meer dan 80 originele werken, om een gloednieuw ballet te creëren: La Pastorale.

Laat je in vervoering brengen door de gloeiende tonen van Beethovens ‘Symfonie n° 6’ (je kent dit stuk onder andere van de scène met de dartelende eenhoorntjes, gevleugelde paarden en saters uit de Disney-klassieker Fantasia) en fragmenten uit zowel Die Ruinen von Athen als uit Die Geschöpte des Promotheus.

De fladderende Pastorale roept landelijke fantasieën op van een idyllisch, rustiek bestaan.

Aldus een lyrische Ludwig: “Wat een geluk wanneer ik wandel tussen rotsen en wouden, bomen en planten! Niemand op aarde houdt zo van het platteland als ik!”
Het tweede werk uit Die Ruinen von Athen roept het heilige stof van Athene op, een symbolische stad die door kunstenaars uit elke eeuw wordt vereerd omdat ze zo veel schoonheid ter wereld heeft gebracht.

De enscenering is sober en sluit zo vlot aan bij Malandains tijdloze choreografie die de beheerste kracht van het dansende lichaam verheft en de sensualiteit en menselijkheid van de 22 dansers benadrukt. De choreografie blijft zo trouw mogelijk aan de originele composities, uit respect voor de visie van de legendarische componist.

Creatief producent Geert Allaert en dramaturg Jean-François D’hondt halen hiermee voor de derde maal een samenwerking zonder gelijke naar ons land. Leun achterover en laat je in vervoering brengen door de krachtige muziek van Beethoven in combinatie met Malandains meesterlijke dans.

Ik wil nu tickets voor deze balletparel!

zaalplan

Contacteer Music Hall

Voornaam*
Naam*
E-mail*
Telefoonnummer
Over welke show wenst u informatie?
Bericht*

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en geniet van kortingen, exclusieve backstage content, het allerlaatste nieuws over onze programmatie en nog veel meer…