Het bewogen levensverhaal van Jacques Brel

Een indrukwekkende muzikale hommage aan de grootste chansonnier uit onze vaderlandse geschiedenis.

Op 9 oktober ’78 overleed de, zoals hij zichzelf noemde, ‘Franstalige Vlaming’ Jacques Brel aan de gevolgen van longkanker. 40 jaar na zijn dood brengen Music Hall, gelauwerd Brel-vertolker Filip Jordens en regisseur Dirk Decloedt met Je m’appelle Jacques Brel gepast hulde aan de legendarische en uiterst begenadigde chansonnier, componist en tekstschrijver.

De show

“Met Je m’appelle Jacques Brel brengen we hulde aan een uitzonderlijk woordkunstenaar, performer, creatief talent en ‘Belg’. Veertig jaar na zijn dood, beroert Jacques Brel nog altijd de zinnen. Filip Jordens is bovendien niet zomaar een Brel-imitator, Filip lijkt wel een reïncarnatie van Brel. Hij brengt Brel met de kennis, passie en het respect die het vraagt. Ik ben dan ook zeer blij dat Filip in onze productie wil staan en ben bijzonder dankbaar dat we deze ultieme hommage met groot symfonisch orkest en authentiek beeldmateriaal kunnen creëren.”

Geert Allaert
CEO Music Hall

Music Hall creëert aan de hand van een groots opgezet multi-media spektakel een ultiem eerbetoon aan Jacques Brel. Filip Jordens zal in deze Je m’appelle Jacques Brel niet enkel bijgestaan worden door zijn eigen muzikanten, maar krijgt met het Brussels Philharmonic Orchestra onder leiding van dirigent David Navarro Turres ook een groot symfonisch orkest achter zich. Dit indrukwekkende muzikale eerbetoon wordt nog specialer dankzij prachtige authentieke foto- en videobeelden van Jacques Brel. Dirk Decloedt creëert een totaalconcept die Brels’ muziek harmonisch aanvult en zo het publiek letterlijk een unieke blik op zijn bewogen, intrigerende levensverhaal gunnen.


“Indrukwekkend muzikaal eerbetoon aan Jacques Brel„

Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER

Vertolking

Filip Jordens is niet zomaar een Brel-imitator, Filip lijkt wel een reïncarnatie van Brel. Hij brengt Brel met de kennis, passie en het respect die het vraagt.


Placeholder
Filip Jordens

als Jacques Brel


Deel met je vrienden