Carmen, hardverscheurend rauw!

De populairste opera van Georges Bizet, nu in een regie van Frank van Laecke

Een eigentijdse en expliciete versie van het origineel.

Deze opera vertelt het wereldberoemde verhaal van Carmen, een femme fatale en een pure mannenverslindster. Regisseur Frank van Laecke kiest ervoor om dit traditioneel verhaal in een eigentijdse setting te plaatsen en daalt af naar een laag van de maatschappij die meestal verborgen blijft, namelijk het milieu van de mensenhandel. Thema’s als vrouwen-, kinder-, drugs- én wapenhandel blijven ook vandaag actueel. De rauwheid van dit alles wordt nog extra benadrukt in de kleuren van het functionele decor en kostumering: alles in zwart/grijs tinten.

Frank van Laecke regisseerde Bizets Carmen reeds in 2015 voor de zomeropera in Alden Biesen. Music Hall adapteert deze versie naar een grootse theaterproductie voor Stadsschouwburg Antwerpen, Concertgebouw Brugge en Capitole Gent.

Deze opera wil ik niet missen.


BOEK HIER

Het verhaal

Carmen is een sterke, zelfstandige vrouw die haar sociale positie heeft verworven door haar seksuele aantrekkingskracht. Ze gebruikt haar lijf om in leven te blijven. Maar haar ultieme doel is weg te raken uit dit milieu. Op weg naar haar vrijheid papt ze aan met korporaal Don José en speelt ze met zijn gevoelens.

Na een duel met zijn meerdere vlucht Don José de bergen in en moet hij zich aansluiten bij de smokkelaars. Ook daar kan Carmen het flirten niet laten.

Maar de passie tussen Carmen en Don José blijft niet duren. Carmen wordt verliefd op Escamillo, een torreador. Wanneer ze naar het stierengevecht van haar nieuwe minnaar Escamillo gaat kijken ontmoet ze opnieuw Don José die haar eerst smeekt om terug bij hem te komen.

Carmen weigert met alle gevolgen vandien.

Carmen werd geschreven door Henri Meilhac en Ludovic Halévy, naar een novelle van Prosper Mérimée. De eerste opvoering vond plaats in Parijs op 3 maart 1875.

Een verhaal over jaloezie, moord en haar gevecht naar vrijheid. Deze voorstelling wordt Nederlands boventiteld.


“Een aangrijpend spektakel dat je beslist niet mag missen!”

In beeld

Onderstaande foto’s zijn afkomstig uit de zomeropera van Alden Biesen in 2015.
Music Hall adapteert deze operaproductie naar een grotere theaterversie voor stadsschouwburg Antwerpen en Gent.

scènefoto’s Carmen Alden Biezen Zomeropera 2015

Partners

 


 
 

 

Deel met je vrienden