Carmina_Logo_800x367
do.
18 nov '21
wo.
24 nov '21

Carmina Burana

In een grootse enscenering, niet minder dan 150 artiesten

Prima Donna Events presenteert ter ere van de 125e verjaardag van Carl Orff zijn prachtige compositie “Carmina Burana” wat letterlijk “ liederen uit Beuern” betekent.

Dit alles in een grootse enscenering met een live symfonisch orkest, koor, solisten en dans, in totaal niet minder dan 150 artiesten. Zij brengen de hymne aan Fortuna en de liederen over liefde, gokken en drank van 18 tot 24 november 2021 naar Gent, Antwerpen, Oostende, Brugge en Hasselt.  ​

Als copromotor zet Music Hall graag zijn schouders onder deze grootse enscenering.

Dit wil ik absoluut zien!

Het verhaal van

Carmina Burana

Carmina Burana is de naam van de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten en gedichten over zeer uiteenlopende onderwerpen.
Voor dit werk liet de componist Carf Orff zich inspireren door een manuscript uit de 13e eeuw. In 1937 selecteerde hij vierentwintig teksten die hij vervolgens op muziek heeft gezet.

De compositie beschrijft drie grote thema’s: lente/zomer, de herberg en de liefde.
Deze begint en eindigt met de hymne aan Fortuna, de godin van het noodlot. Dit wordt uitgebeeld door het welbekende rad van fortuin waaraan de mens is onderworpen. Deze interpretatie vormt de kern van Orff’s werk; Geniet van dit intens geluk want het kan snel weer voorbij zijn.

“Dit alles in een grootse enscenering, in totaal niet minder dan 150 artiesten.”

Ik wil nu tickets!

zaalplan

Contacteer Music Hall

Voornaam*
Naam*
E-mail*
Telefoonnummer
Over welke show wenst u informatie?
Bericht*

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en geniet van kortingen, exclusieve backstage content, het allerlaatste nieuws over onze programmatie en nog veel meer…