DonQuichot_Logo_800x510
wo.
12 okt '22
do.
13 okt '22

Don Quichot

De inspirerende saga van Cervantes in een meeslepend ballet

Hijs jezelf in het zadel voor een onvergetelijke avond uit, want Music Hall Classics nodigt je uit om een avond door te brengen in het onweerstaanbare gezelschap van Don Quichot en zijn eeuwige sidekick, Sancho Panza. De 17e-eeuwse literaire klassieker, vertaald naar ballet door de 19e-eeuwse componist Leon Minkus, zal zich – af en toe driftig molenwiekend, af en toe hoofs trippelend – recht je hart in dansen.
wo.
12 okt '22
do.
13 okt '22
Tickets binnenkort beschikbaar.

Sinds Miguel Cervantes zijn eerste verhalen over de Spaanse wannabe-ridder Don Quichot en zijn trouwe dienaar Sancho Panza uit zijn pen perste, heeft hij talloze kunstenaars, regisseurs en componisten tot nieuwe meesterwerken geïnspireerd. Zijn boek werd over de eeuwen heen de basis voor prachtige schilderijen, films, symfonische gedichten, musicals, opera’s en balletvoorstellingen.

Het is die laatste manifestatie van de man uit La Mancha die Music Hall Classics met gepaste trots verwelkomt in Stadsschouwburg Antwerpen. Cervantes trok voor zijn roman alle emotionele registers open: komedie, tragedie, actie en romantiek passeren de revue om de lezer mee te slepen.

Ook in deze ballet-versie worden lachspieren noch traanklieren gespaard, dankzij het Music Hall Classical Ballet met een nieuwe choreografie geïnspireerd op de klassieke versie van Marius Petipa.

Dat klinkt als muziek in mijn oren. Ik wil nu tickets!

Het verhaal van

Don Quichot

Het verhaal start met Don Quichot die ontdekt dat al zijn boeken verdwenen zijn. Dat is overigens geen fantasie maar een goedbedoelde poging van zijn personeel om hem bij zinnen te houden: door het vele lezen dreigt hij definitief fantasie niet meer van werkelijkheid te kunnen onderscheiden. Het is echter te laat: een inbreker – Sancho Panza – ziet hij als zijn trouwe bondgenoot en gezamenlijk trekken zij erop uit op zoek naar avontuur.

Tijdens die avonturen komen zij in het liefdesdrama van Basilio en Kitri terecht. Kitri moet van haar vader trouwen met de rijke man Gamache. Don Quichot komt bij de herberg van Kitri’s vader en ziet dat zij ongelukkig is. Daarom daagt hij Gamache uit voor een duel.

Don Quichot wordt weggejaagd. Dan doet Basilio net alsof hij sterft en smeekt Kitri’s vader om medelijden te hebben – en om hem daarom met Kitri te laten trouwen. De vader stemt toe. Tijdens de bruiloft dansen Basilio en Kitri een grand pas de deux in Spaanse stijl. Don Quichot vertrekt, op zoek naar nieuwe avonturen. Het verhaal op zich heeft niet meer zo veel te maken met Cervantes’ roman, maar het geeft het ballet wel de mogelijkheid Spaanse dansvariaties op te voeren. Alle elementen uit de Spaanse folklore zijn dan aanwezig: waaiers, toreadors, zigeuners en zwierige rokken.

Duurtijd (pauze inbegrepen) : 2h30

“Komedie, tragedie, actie en romantiek passeren de revue.”

Dat klinkt als muziek in mijn oren. Ik wil nu tickets!

zaalplan

Contacteer Music Hall

Voornaam*
Naam*
E-mail*
Telefoonnummer
Over welke show wenst u informatie?
Bericht*

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en geniet van kortingen, exclusieve backstage content, het allerlaatste nieuws over onze programmatie en nog veel meer…