Zwanenmeer_Logo_wit_800x178
do.
25 nov '21
do.
3 mrt '22

Het Zwanenmeer

Met meer dan 100 artiesten en live symfonisch orkest

Wegens groot succes herneemt Prima Donna Events deze tijdloze klassieker in november 2021 in Antwerpen, Hasselt, Gent en Brugge. Meer dan 100 artiesten met live symfonisch orkest brengen Het Zwanenmeer met de onvergetelijke muziek van Tchaikovsky terug tot leven. Deze productie van Prima Donna Events, waarvoor Music Hall het copromotorschap op zich neemt, zal ook deze keer menig balletliefhebber bekoren.

Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis , gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. ‘Het Zwanenmeer’, met de onvergetelijke muziek van Tchaikovsky, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd.

Dé klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

Dit moet ik gezien hebben. Ik wil nu tickets!|

Het verhaal van

Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.

“Het Zwanenmeer, nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld"

Dit moet ik gezien hebben. Ik wil nu tickets!|

zaalplan

Contacteer Music Hall

Voornaam*
Naam*
E-mail*
Telefoonnummer
Over welke show wenst u informatie?
Bericht*

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en geniet van kortingen, exclusieve backstage content, het allerlaatste nieuws over onze programmatie en nog veel meer…