De tijdloze kerstklassieker, The Nutcracker

Nu als spetterend familiespektakel

Geen kerst zonder The Nutcracker! Music Hall voert Tchaikovsky’s wereldberoemde balletklassieker van 13 tot en met 23 december 2019 op in Stadsschouwburg Antwerpen in een spectaculaire nieuwe enscenering. Trek grote ogen tijdens deze levendige familieshow, die het origineel een hedendaagse twist geeft met kleurrijke sets, een internationale topcast, verrukkelijke kostuums en een mix van dansstijlen. Hoor je de Suikerfee al trippelen?

Toen de grote Russische componist Pjotr Iljitsj Tchaikovsky zijn Notenkrakerballet in 1892 op de wereld losliet, bepaalde hij voorgoed de 19e-eeuwse klassiek-romantische stijl.

Het stuk, gebaseerd op een E.T.A. Hoffmann sprookje, was geen instant voltreffer maar werd later samen met zijn Zwanenmeer en Doornroosje verheven tot de gouden standaard voor alle balletdansers. Legendes van Rudolf Nurejev tot Misty Copeland schitterden in hun rollen. Wie The Nutcracker zegt, denkt dus meteen aan bleekroze tutu’s, pointes en veel glitter. Een op en top traditioneel ballet, eigenlijk. Maar wil dat zeggen dat dit tijdloze verhaal niet up-to-date kan zijn?

Met The Nutcracker belooft Music Hall alles wat we koesteren aan het origineel, met nog wat extra moderne magie erbovenop gesprenkeld.

De regie en choreografie van de vermaarde Martino Müller weeft werkelijkheid en fantasie in elkaar met een uitzonderlijk spektakel vol dromerige kostuums en virtuoze choreografie. Dit wordt gebracht door een cast van internationale topdansers, in een feeërieke enscenering op poëtisch mooie muziek.

Verwacht je naast klassiek ballet ook aan moderne dans en breakdance. Britse dirigent, componist en arrangeur Matt Dunkley werkte eerder al aan kaskrakers als Pirates of the Caribbean, Moulin Rouge en Black Swan en herwerkte Tchaikovsky’s geliefde partituren met veel respect tot een grootse beleving uitgevoerd door een fenomenaal symfonisch orkest.

Elke toeschouwer wordt van kop tot teen ondergedompeld in een betoverende kerstsfeer.

Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER

Het verhaal

Wees welkom op het rijkelijke kerstfeest van de Stahlbaum familie! Iedereen is samen om de boom te versieren en de kinderen openen gretig hun pakjes.

Dochter Clara krijgt van haar excentrieke peter, de goochelaar en speelgoedmaker Drosselmeyer, een houten Notenkraker. Maar haar broer Fritz maakt het geschenk opzettelijk kapot. Clara kan niet slapen en sluipt naar beneden om haar pop te zoeken. Plots slaat de klok middernacht en komt de Notenkraker tot leven!

De Notenkraker verandert in een knappe prins en neemt Clara mee op een ongelooflijk avontuur.

Samen vechten ze met het leger van de Muizenkoning, dansen ze door Snoepgoedland en ontmoeten ze de prachtige Suikerfee.  Ze worden verliefd en gaan samen een lang en gelukkig leven tegemoet. De volgende ochtend ontwaakt Clara als uit een mooie droom… Maar was het wel een droom?

Of je nu al jaren rond Kerstmis een opvoering van The Nutcracker in je agenda omcirkelt of zelfs nog nooit het wonderlijke verhaal van Clara Stahlbaum hoorde, deze opvoering is er eentje die je nooit zal vergeten. Een, twee, pas de bourrée: spring de kerstvakantie in met een magische ervaring voor het hele gezin.


“De wereldberoemde balletklassieker in een spectaculaire nieuwe enscenering”

De cast

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse tincidunt aliquam tempor. Etiam risus dolor, auctor dapibus lorem vitae, lobortis tincidunt nunc. Mauris rutrum lectus nulla, eu lacinia massa ornare at. Donec magna eros, molestie at tincidunt ac, ornare id metus. Duis feugiat nibh et sem finibus elementum. In vitae convallis elit.


Placeholder
Oedo Kuipers
Placeholder
Ana Milva Gomes

Deel met je vrienden

In beeld

Bekijk de foto’s van de prachtige decors van deze musical.

Partners