Jevgeni Onegin

De meest persoonlijke opera van Tchaikovsky

Het najaarsseizoen start met pistoolgeknal en high society-drama: Music Hall Classics nodigt je uit voor een speciale opvoering van de wondermooie opera Jevgeni Onegin op 11 oktober 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen.
Maak je klaar voor een unieke vertoning van een Russische klassieker.  Klim vooral snel in je trojka, dit is een ‘one night only’ ervaring!

Wanneer de opera Jevgeni Onegin in 1879 in Moskou voor het eerst werd opgevoerd, had het werk al een hele weg afgelegd. Het libretto is zeer nauw gebaseerd op het gelijknamige meesterwerk van Aleksandr Poesjkin. Bekende operazangeres Elizaveta Lavrovskaja had Poesjkin’s populaire verzenroman oorspronkelijk bij Tchaikovsky getipt als mogelijke opera, maar de componist veegde het boek eerst aan de kant wegens een te “zwak plot”. Tot Tchaikovsky wat dieper groef en de sociale en persoonlijke groei van de personages opmerkte. Het resultaat: een opera die de de relatie van Onegin en Tatyana beschrijft. Tsaristisch Rusland ging onmiddellijk overstag, de rest van de wereld volgde. Jevgeni Onegin is in onze contreien een hoogtepunt in de theaterprogrammaties. Deze voorstelling biedt een uitgelezen kans om dit meesterwerk opnieuw te bewonderen.

Creatief producent Geert Allaert en regisseur en dramaturg Jean-François D’hondt brengen een hoogst innovatieve opvoering van deze geliefde Russische classic.

De internationaal gelauwerde solisten, samen met het Music Hall Classical Orchestra and Chorus onder dirigent Igor Tchernetsky, laten dit meesterwerk uit de operarepertoire smaken als de beste vodka en kaviaar. Nazdrovje!

Deze ervaring wil ik niet missen!


BOEK HIER

Het verhaal

We zijn in het oude tsaristisch Rusland. De zussen Tatjana en Olga wonen op het platteland rond Sint-Petersburg.

Op een dag komt buurman Lenski langs met zijn vriend, dandy Jevgeni Onegin. Lenski houdt van Olga, Tatjana valt voor Onegin en schrijft hem lieve woorden. Maar Onegin wijst haar ietwat verveeld af.

Erger nog, hij daagt zijn vriend Lenski uit door flirterig met Olga te dansen op een bal. Hun ruzie mondt uit in een pistoolduel!

De afloop is dramatisch en vele jaren later zijn de wonden nog niet geheeld. Zal de vlam van oude liefde blijven branden of is het licht uit? Degusteer dit najaar de meest romantische en tragische opera van Tchaikovsky. Een heus meesterwerk.

Deel met je vrienden

In beeld

Bekijk de foto’s van de prachtige decors van deze musical.

Partners