Romeo & Julia

Een tijdloze klassieker, in een modern dansspektakel

Music Hall brengt samen met ‘Ballet du Grand Théâtre de Genève’ en een live symfonisch orkest, de wereldberoemde romantische tragedie van William Shakespeare naar Capitole Gent; Romeo & Julia. In dit moderne dansspektakel wordt het bekendste liefdesverhaal allertijden, over een onmogelijke maar intense liefde, in een nieuw, buitengewoon jasje gestoken, op de muziek van Sergei Prokofiev. Al komt niet de volledige partituur van Prokofiev aan bod in deze creatie. De choreografie concentreert zich eerder op essentiële verhaalmomenten uit de tragedie, met als bedoeling via dans rechtstreeks het hart en de ziel van de toeschouwers te raken.

Het dansspektakel

Music Hall’s zoektocht naar een hedendaagse versie komt ook tot uiting in het visuele aspect. Zo ligt de stijl van de scenografie en de kostuums ver van de traditionele renaissance beelden die Romeo & Julia in eerste instantie opwekken, wat de voorstelling een frisse, moderne uitstraling geeft.


“Een tijdloze klassieker, in een modern dansspektakel”

Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER

Cast & Creatives

Voor deze nieuwe creatie stuurt producent Geert Allaert, dramaturg Jean-François D’hondt en Associate Director en choreografe Brigitte Derckx het Music Hall Classical Ballet aan, samengesteld en aangepast voor deze productie.


Duur voorstelling: 1u15 zonder pauze.


In beeld

Bekijk de foto’s van deze beklijvende balletvoorstelling.


Deel met je vrienden


Partners


Deel met je vrienden