SleepingBeauty_Logo_800x541
wo.
23 feb '22
vr.
4 mrt '22

Sleeping Beauty

Een betoverend en spectaculair familieballet

Het ballet Sleeping Beauty of Doornroosje, met een zwierige partituur van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, groeide uit tot één van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw. Sleeping Beauty laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. Meer dan 120 artiesten, schitterende decors en kostuums met een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie. Van 23 februari tot en met 4 maart 2022 in Concertgebouw Brugge, Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen.

Doornroosje is het tweede van drie balletten (De Notenkraker en Het Zwanenmeer) waarvoor Tsjaikovski de muziek componeerde.

Een betoverd en spectaculair familieballet
Meer dan 120 artiesten op scène
Met live symfonisch orkest
Laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen

Dit ballet wil ik niet missen. Ik wil nu tickets!

Het verhaal van

Sleeping Beauty

Gebaseerd op het sprookje Sleeping Beauty of Doornroosje van Charles Perrault, vertelt het ballet het verhaal van prinses Aurora.

Zij krijgt op haar doopfeest de magische zegen van alle feeën van het koninkrijk, onder hen de Seringenfee. Ze spreken hun wensen uit en die moeten verzekeren dat de prinses opgroeit tot de mooiste vrouw, de meest sierlijke danseres, de allerzoetste zangeres en de schitterendste muzikante.
Het vrolijke feest wordt echter onderbroken door de komst van de slechte fee Carabosse, die boos is omdat ze niet werd uitgenodigd.

Carabosse rekent af met de ceremoniemeester, maar daarmee is haar woede niet gekoeld. Ze vervloekt prinses Aurora: het meisje zal zich op haar zestiende verjaardag prikken aan een spoel en sterven. Carabosse verdwijnt en laat de aanwezigen diep geschokt achter. De Seringenfee, die haar geschenk nog niet had gegeven, kan de vloek van Carabosse alleen maar verzachten: de prinses zal niet sterven maar honderd jaar slapen. Alleen de liefdeskus van een prins kan haar weer doen ontwaken.

Duurtijd:
2u40 inclusief pauze, 3 Aktes

"Eén van de sterrenstukken van het klassieke ballet"

Dit ballet wil ik niet missen. Ik wil nu tickets!

zaalplan

Contacteer Music Hall

Voornaam*
Naam*
E-mail*
Telefoonnummer
Over welke show wenst u informatie?
Bericht*

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en geniet van kortingen, exclusieve backstage content, het allerlaatste nieuws over onze programmatie en nog veel meer…