Turandot

Puccini’s meesterwerk

Sommige opera’s kun je gewoon niet vaak genoeg zien en horen. Turandot van Puccini is daar absoluut één van: boordevol imposante koorwerken, onvergetelijke aria’s en spectaculaire exotische decors en kostuums.

De show

In Peking wordt een keizerlijk decreet uitgevaardigd: prinses Turandot, dochter van keizer Altoum, zal trouwen met een huwelijkskandidaat van koninklijke bloede. Dit echter op één voorwaarde: hij moet in staat zijn haar drie raadsels op te lossen. Zij die niet slagen in de opdracht worden koelbloedig onthoofd. Vele jonge, door liefde verblinde huwelijkskandidaten komen er niet uit. Dat is ook Turandots bedoeling. Zij speelt het spel om, in naam van haar voorouder,

wraak te kunnen nemen op het mannelijk geslacht. Eén van de prinsessen uit het keizerlijk geslacht is vroeger namelijk door haar aanstaande partner bedrogen. Dit totdat Calaf, zoon van de onttroonde Tartarenkoning Timur, zijn geluk komt beproeven en wonderbaarlijk een antwoord weet op de drie raadsels. Een wending die ijskoningin Turandot allerminst zint waardoor ze in allerijl nog probeert te ontsnappen aan haar belofte.


“De kroon op het werk van Giacomo Puccini„

Dat klinkt als muziek in mijn oren.


BOEK HIER